Autós, Motoros Iskola

Oláh Pál - magánoktató - oktatásszervező

6200.Kiskőrös, Martini u. 1

 


 

 

Kategóriák

 

Kiskőrös

Kecel

Akasztó

Kaskantyú

Páhi

Csengőd

Izsák

Soltvadkert

Tabdi

Császártöltés


  Főoldal  

L - kategóriák:

- Segédmotoros kerékpár: a külön jogszabályban L1e járműkategóriába sorolt kétkerekű, L2e járműkategóriába sorolt háromkerekű jármű, továbbá az L6e járműkategóriába sorolt quad és mopedautó. A három- vagy négykerekű segédmotoros kerékpárral személyt szállítani akkor szabad, ha a jármű vezetője a 17. életévét betöltötte.

- Motorkerékpár: a külön jogszabályban L3e járműkategóriába sorolt kétkerekű oldalkocsi nélküli, L4e járműkategóriába sorolt oldalkocsival rendelkező jármű, továbbá a motoros tricikli.

- Motoros tricikli: a külön jogszabályban L5e járműkategóriába sorolt háromkerekű és L7e járműkategóriába sorolt négykerekű motorkerékpár.

- Quad: a külön jogszabályban - L6e járműkategóriába sorolt könnyű négykerekű segédmotoros kerékpár vagy - L7e járműkategóriába sorolt négykerekű motorkerékpár, amely nyitott utasterű, kormányműve nem áttételes és a motorkerékpárok esetében szokásos kezelőszervekkel van felszerelve.

- Mopedautó: a külön jogszabályban L6e járműkategóriába sorolt könnyű négykerekű segédmotoros kerékpár, amely zárt utasterű, több személy szállítására kialakított, kormánykerékkel és a gépkocsikban szokásos kezelőszervekkel van felszerelve.

 

L1e: max. 50 cm3 belsőégésű motorral, vagy max. 4 KW elektromos motorral szerelt kétkerekű motorkerékpár.

L2e: max. 50 cm3 szikra gyújtású (Otto) motorral, vagy max. 4 KW teljesítményű egyéb belső égésű, vagy elektromos motorral szerelt háromkerekű motorkerékpár.

L3e: motorkerékpárok, melyek 45 km/óra sebességnél nagyobb sebességűek, és 50 cm3-nél nagyobb hengerűrtartalmú belsőégésű motorral vannak ellátva.

L4e: 45 km/óra sebességnél nagyobb sebességű, 50 cm3-nél nagyobb hengerűrtartalmú belsőégésű motorral ellátott oldalkocsis járművek.

L5e: háromkerekű járművek (triciklik), azaz három szimmetrikus elrendezésű kerékkel rendelkező járművek, 50 cm3-nél nagyobb hengerűrtartalmú belsőégésű motorral vannak ellátva, és/vagy a tervezési sebességük nagyobb, mint 45 km/óra.

L6e: könnyű négykerekű járművek, amelyek saját tömege legfeljebb 350 kg (elektromos járművek esetén nem számítva az akkumulátorok tömegét), sebességük max. 45. km/óra,

és:

1. amelyek motorjának hengerűrtartalma max. 50 cm3 szikragyújtású (Otto) motoroknál, vagy

2. legnagyobb teljesítménye legfeljebb 4 KW egyéb belső égésű motor, vagy elektromos motor esetében.

 

L7e: egyéb, az L6e kategóriákban fel nem soroltakon kívüli négykerekű járművek, amelyek saját tömege legfeljebb 400 kg (550 kg a teherszállításra kialakított járműveknél) –elektromos járművek esetében nem számítva az akkumulátorok tömegét- és amelyek legnagyobb hasznos motorteljesítménye legfeljebb 15 KW.  

Oláh Pál

Iskolavezető

06.20.931.2582

Sikeres vizsgákat, Balesetmentes vezetést!